mag.be: Europees Commissaris Voor Transport Ondersteunt Het Europese Kwaliteitslabel Voor Motoropleidingen

motorcycle-action-group

mag.be: Europees Commissaris Voor Transport Ondersteunt Het Europese Kwaliteitslabel Voor Motoropleidingen

mag.be: Europees Commissaris Voor Transport Ondersteunt Het Europese Kwaliteitslabel Voor Motoropleidingen 907 623 European Motorcycle Training Quality Label

Nu dat het motorseizoen weer begint, heeft de Europese Commissaris voor Transport Violeta Bulc een videoboodschap voor motorrijders. Daar vraagt zij om verantwoord op de openbare weg te rijden en om vrijwillig geavanceerde veiligheidstrainingen op regelmatige basis bij te wonen”.

Commissaris Bulc wees erop dat: Europa een aantal hoogwaardige opleidingsprogramma’s aanbiedt en dat het Europese kwaliteitslabel voor motoropleidingen de garantie geeft dat de aangeboden cursus een verbetering van de verkeersveiligheid is door het veiligheidsbewustzijn van de rijder te vergroten en zijn gevaren-belevingsvaardigheden te verbeteren.

Verder voegde zij hieraan toe: “We zijn dankbaar voor het Europees kwaliteitslabel voor motoropleidingen, in antwoord op onze oproep tot vrijwillige toezeggingen”.

Stefan Pierer, voorzitter van ACEM, de Europese vereniging van motorfabrikanten en CEO van KTM, zei: “We zijn verheugd dat het Europese kwaliteitslabel voor motorfietsopleidingen de steun heeft van de Europese commissaris voor Transport. Een kwaliteitsvolle postlicentie opleiding helpt motorrijders hun rijvaardigheden te verbeteren. Het kan hun ervaring niet alleen aangenamer maar ook veiliger maken. Dit label, dat deel uitmaakt van de lange termijn veiligheidsstrategie van de sector, zal een zeer positief effect hebben op de verkeersveiligheid voor motorfietsen in heel Europa “.

Het European Motorcycle Training Quality Label werd in 2015 gelanceerd door ACEM en DVR, de Duitse Road Safety Council, met als doel de verkeersveiligheid van motorrijders te verhogen door trainingsprogramma’s in heel Europa aan te bieden. Later heeft de International Motorcycling Federation, FIM, zich aangesloten bij het partnerschap en de European Transport Safety Council, ETSC, heeft dit goedgekeurd.

Tot op heden zijn in totaal 28 trainingsprogramma’s voor motorrijders, na toelatingsexamens, gecertificeerd in Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Duitsland en verdere aanvragen worden geëvalueerd, motorcycle-training-label.eu.